Den Helt Uofficielle Rasmus Klump Fanside
Forsiden  -   Klump Albums  -   Forfatterne  -   Klump Quiz  -   Malebogsbilleder  -   Frimærket  -   DVD/CD/video/dukke
Rasmus Klump  -   Pingo  -   Pelle  -   Skæg  -   Knalle  -   Gavstrikkerne  -   Mary  -   Huskespil  -   Inspiration
Klump Prisen  -   Krydsord  -   Fankunst  -   Pandekager  -   Links  -   Om siden  -   Mail mig  -   


Mary er Klumps skib.
Skibet er opkaldt efter Klumps mor, fordi: "hende holder jeg allermest af i hele verden" siger Klump.

Her ser du det stolte skib Mary på vej mod nye eventyr!
(Mary I - som det oprindeligt så ud)

Det har eksisteret i flere forskellige versioner, da det jævnligt er ude for en noget ublid medfart og derfor må genbygges.
Den første version af skibet havde to skorstene: en til motorrøgen og en til røgen fra kakkelovnen som de installerer på vej til nordpolen.
Det var under mit "forskningsarbejde" til Mary-siden, at jeg første gang opdagede at Klump bladene ikke er udkommet i kronologisk rækkefølge. Efter Mary I er sunket i album 13 (på Robinson Crusoes Ø) og de har bygget nyt skib, så dukker det op igen i nr 15 og 16, men i 17 og fremefter, er det Mary II man ser.

Bygningen af Mary:

Mary I bygges i det aller første Klump album: Rasmus Klump bygger skib.
Klump og Pingo finder et rat på en skrotplads og prøver først at lave en cykel af det, men Pelle ser straks at det er et skibsrat. Vennerne bestemmer sig for at bygge et skib, og som Klump siger: "det skal være et med røg på" (udseendet er nemlig vigtigt!). Da de fælder masterne slår de hul på taget på Fisker Gris' hus. Skibsskruen fangede Fisker Gris til dem, og motoren fik de af aben Jokum der kom forbi for at se skibet. Som Jokum sagde. "jeg bruger den ikke alligevel, - jeg glemmer altid at hælde benzin på."
Motoren er ret fantastisk - den kan sejle flere kilometer på en flaske rensebenzin (album 2 side 12). Deres anker har de også selv bygget af træ!

Redningskransen og et anker af jern får de af Kong Ursus (album 2) og af plankerne fra de kasser som gaverne var i, laver de et rækværk til skibet. Af nogle tønder som også var med i gaven, laver de skibsunger med. "Skibsunger" er deres eget navn for de to små redningsbåde der trækkes efter Mary. Den ene skibsunge laver Pildskadden selv!

Kakkelovnen installeres på vej til nordpolen.

Kronologisk må album 22 - Rasmus Klump og hans lillebror" komme før album 10 - Rasmus Klump høster. For i tieren har Mary I fået styrhus og pynteborter. Det er også malet sort med rød køl i stedet for omvendt.

Mary, som det så ud efter "Rasmus Klump og hans Lillebror"
I Rasmus Klump på Robinson Crusoes ø lider den første Mary skibbrud. Skibet bliver knust til pindebrænde mod klipperne ud for øen. Pingo redder rattet og så lykkes det vennerne at bygge en ny Mary af bl.a. palmestammer. Skorstenen bliver lavet af en udhulet træstamme. Skruen er fra det oprindelige Mary. Den finder kæmpeskildpadden Klavs på bunden af havet. Det undrer mig lidt hvor de har fundet en motor, men den slags behøves der ingen forklaring på - i Rasmus Klumps verden : )


Det nye skib, bygget på Robinson Crusoes Ø (13)
(Mary II)
I Rasmus Klump og hans lillebror får Mary I (vi er pludselig tilbage ved Mary I) en ordentlig overhaling, på lillebroderens opfordring. Klumps lillebror får idéen at der skal pyntetakker på. Og der kommer også et styrhus.


Den "rigtige" Mary
Kertemindes meget aktive frimenighedspræst, Gustav Reck, har fået bygget det gode skiv Mary i fuld og sødygtig størrelse!
Han vil bruge hende til at sejle sine konfirmander og andre børn rundt i det fynske øhav.
Stabelafløbningen skete fredag d. 19. september 2003 i Munkebo havn, og der var fest med balloner, flag, pandekager og Rasmus Klump selv!

Det skete endda på Carla Hansens fødselsdag.


Mary mens hun stadig ligger på land

Mary, efter at være blevet sat i vandet

Klump hilser på gæsterne

Mary stævner ud på havet

...og sejler længere

...og længere væk

Du kan også læse søsætnings-talen.


Simon Søgaards fjernstyrede Mary
Simon har selv bygget en fjernstyret model af Mary II. Han har selv modelleret Klump og vennerne i dukkeler, og resultatet er mildt sagt imponerende:

Simon Søgaards Mary II. Klik på billedet for stor udgave.

Simon skriver:

Jeg har brugt Rasmus Klump bygger skib, for at få de grundlæggende principper i modellen, men af forskellige skibstekniske detaljer, som jeg ikke skal kede dig med her, så valgte jeg alligevel at lave min model som en MaryII. Det eneste sted hvor jeg snyder, er at skruen som på alle udgaver går ud gennem hækken er sat ned under bugen af skibet, det andet virker simpelt hen ikke i den kedelige virkelige verden, som vi lever i, ellers er alt som det skal være, jeg har endda sat en falsk køl på af et stykke rundholdt, for at iludere granraften der udgjorde kølen på Mary.
Figurene har jeg modelleret i dukkeler, og malet med lakfarver. Hele modellen er 60 cm lang. og 20 bred, og den sejler forbløffende godt.
Den er altid et sikkert hit, når vi er ude at vise vores modeller frem, både blandt børn og voksne.
[...]almindeligvis laver jeg ret almindelige skibs modeller, men ind i mellem så får jeg lyst til at lave lidt sjov, så mellem de mere ordinære skibe finder man for uden Mary også ting som skipper Skræk i en robåd en bratzdukke på en vandcykel og en lokkeand, med 3 gule badekars ællinger på slæb, alt sammen fjernstyret, man behøver ikke at være skør, for at være modelbygger, men det hjælper.

[At modellere dukker] ... er nu ikke så svært endda, først bestemmer man sig til hvor stor dukken skal være, det er især meget vigtigt, når der skal være flere sammen, da de SKAL have det samme indbyrdes skala forhold, ellers ser det helt forkert ud!, så laver jeg et sæt tegninger til hver figur, somregel set i 2 ell 3 forskellige vinkler, når jeg er tilfreds med tegningerne laver jeg et skelet af kobber ell, messingtråd (jern dur' ikke da det hvis det ruster kan sprænge figuren indefra)
Så bygges figuren op af flere lag, med passende tørretid mellem hvert, når man så har lagt det sidste lag på lægges detaljerne ind (pels, ansigtstræk osv) Til sidst når det hele er godt gennemtørt og hærdet giver jeg det først et par lag klar lak, for at forsegle overfladen og til sidst farverne der sætter kronen på værket. Det kræver tålmodighed, men det er iøvrigt grundpillen i alle former for modelbygning, der er ingen genvej til et godt resultat.


Mary har fået et fint link fra


Maritime links
!


Forsiden  -   Klump Albums  -   Forfatterne  -   Klump Quiz  -   Malebogsbilleder  -   Frimærket  -   DVD/CD/video/dukke
Rasmus Klump  -   Pingo  -   Pelle  -   Skæg  -   Knalle  -   Gavstrikkerne  -   Mary  -   Huskespil  -   Inspiration
Klump Prisen  -   Krydsord  -   Fankunst  -   Pandekager  -   Links  -   Om siden  -   Mail mig  -