Tilbage - Programmering - Tegneserier - Tegninger - Sjov - Baggrundsbilleder - Jakob - Forsiden - send mail til mig

Polen

Oversvømmelse i sommeren 1997
(Klik på billederne for forstørrelser)

Der arbejdes koncentreret på kontoret

I sommeren 1997 gik Donau over sine bredder, og det gik meget hårdt ud over Polen. Jeg blev ringet op af Kasernen, der ville vide om jeg kunne tage fri for at tage afsted som logistikofficer på det næste hold.

På det tidspunkt gik jeg på lærerseminariet i Århus, og jeg havde ingen skrupler med at tage fri for at få en på opleveren.

Hver morgen begyndte med at vi befalingsmænd tog vækkede de værnepligtige, og sammen kørte over på den lokale brandstation, hvor vi spiste morgenmad sammen. På billedet til højre er det vores chef Gregersen, der briefter os om dagens arbejde, inden vi kører ud til pumperne. Samlet morgenmad og briefing inden dagen begynder

Folkevognspumper i fuldt sving
En række af Korpsets pumper der står og suger en mark tom for vand.

Det var hårdt arbejde! Der var meget varmt, og grundet alt det stillestående vand så var der kæmpe skyer af myg overalt. Det var et syn for guder når vi var rundt og inspicere vandstanden ved de forskellige pumpestandpladser, og skulle holde tissepause: Så stod alle drengene og dansede og spjættede med benene for at myggene ikke skulle få ro til at sætte sig på "vandslangen" og suge løs. Nogen steder var myggesværmene så tætte at de kunne ses som sorte tåger på himlen.

Det hold jeg kom afsted med, blev det sidste hold. Solen havde gjort meget til at sænke vandstanden på det tidspunkt, og hele den sidste uge af den tid vi var der, gik derfor med det hårde arbejde; at indsamle, rengøre, optælle og pakke alt grejet. Der var nogle dage hvor jeg bare synes man kunne drikke og drikke, uden at få fyldt op, fordi kroppen bare svedte væsken ud igen, lige så hurtigt som man kunne tanke op. Den sidste dag blev vi trådt an og fik et diplom hver, af de lokale myndigheder. De lokale myndigheder uddeler diplomer

Tilbage - Programmering - Tegneserier - Tegninger - Sjov - Baggrundsbilleder - Jakob - Forsiden - send mail til mig