TILBAGE

En lille historie om ledelse.

En mand i en varmluftballon indså, at han var faret vild.
Han reducerede højden og så en kvinde nedenunder.
Han gik lidt længere ned og råbte, ” undskyld, kan De hjælpe mig ? Jeg havde en aftale om at mødes med en ven for en time siden, men jeg ved ikke hvor jeg befinder mig.”

Kvinden nedenunder svarede, ” De befinder dem i en varmluftballon, hævet ca. 30 fod over jordens overflade i mellem 40. og 41. nordlig breddegrad og 59. og 60. vestlig længdegrad.”

” De må være tekniker” sagde ballonskipperen.

” Det er jeg ” svarede kvinden, ”hvordan kunne de vide det ? ”

” Jo ” sagde ballonskipperen, ” alt hvad de har fortalt er teknisk korrekt, men jeg har stadig ingen ide om, hvad jeg skal bruge informationerne til, og fakta er at jeg stadig er faret vild. Det eneste jeg har fået ud af Deres ” hjælp ” er, at De har forsinket min færd,”

Kvinden nedenunder konstaterede, ” De må sidde i Direktionen.”

” Det gør jeg,” sagde ballonskipperen, ”men hvordan kunne De vide det ?

” Det er simpelt”, svarede kvinden, ” De ved ikke hvor De befinder dem eller hvor De skal hen. De har bevæget Dem opad ved hjælp af en stor mængde varm luft. De har lavet en aftale, som De ikke er i stand til at overholde og forventer at folk under Dem skal løse Deres problem. Fakta er, at De befinder Dem i nøjagtig samme position som før vi mødtes, men nu er det hele bare lige pludselig min skyld.

TILBAGE