Tilbage - Programmering - Tegneserier - Tegninger - Sjov - Baggrundsbilleder - Jakob - Forsiden - send mail til mig

Beredskabskorpset

"Giv agt!! Deling ... RØR!!

Jeg blev interesseret i officersuddannelsen mens jeg var i Amerika. Min klassekammerat fra 9. klasse og gymnasietiden, Allan, var gået i forvejen og var startet på uddannelsen mens jeg var "over there". Det lød til at være spændende ... og hvem har ikke haft lyst til at blive brandmand?
Det var absolut ingen skuffelse!
Jeg var kommet ind på det der hed "Særlig Ordning". Det var et hold der var oprettet til folk man mente kunne lære meget hurtigt. Vi fik 14 dage til at lære grunduddannelsen, det de værnepligtige havde 3 måneder til.
Jeg nød i den grad at klø på med at lære så meget som muligt, så hurtigt som muligt.
Vi lærte blandt andet forbrændingsteori, røgdykning, førstehjælp, knob og stik og redningstjeneste. Efter at være stoppet som værnepligtig, så har jeg fået kontrakt som "Korpsmester af reserven".
Det giver et månedligt beløb for at man står til rådighed for kurser, hjælp til uddannelse af værnepligtige (ind i mellem) etc.

Jeg står også på den internationale liste. Det betyder at hvis Danmark bliver bedt om hjælp til en katastrofe i udlandet, så kan jeg blive spurgt om at tage afsted.

Foreløbig har jeg været afsted til større opgaver tre gange:

Mig, i trøjen En af opgaverne der skulle passes som befalingsmand på kasernen, var at bemande vagten. Dette billede (til venstre) er taget en dag jeg var 2. vagthavende sammen med Korpsmester Marquard. Den dag var kirkekoret, som jeg sang i på det tidspunkt, på besøg. Billedet er taget af Bjarne Hersbo (organisten). Lige som besøget var ved at være forbi, og vi havde vist dem det meste af kasernen, så gik klokkerne og vi skulle afsted på udrykning.

Jeg har senere tænkt over hvor fint det passede ind, for det blev et brag af en afslutning på den rundvisning.
Desværre blev det også den eneste udrykning jeg kom afsted på, mens jeg var på kasernen - men det var ganske sjovt. Det var en skovbrand i Silkeborg, hvor vores opgave fortrinsvist bestod i at køre vandtransport for Silkeborg brandvæsen.


Tilbage - Programmering - Tegneserier - Tegninger - Sjov - Baggrundsbilleder - Jakob - Forsiden - send mail til mig