Tilbage - Programmering - Tegneserier - Tegninger - Sjov - Baggrundsbilleder - Jakob - Forsiden - send mail til mig

Afrika
(Klik på billederne for forstørrelser)

Mine forældre var missionærer i Afrika i en årrække.

De fleste af årene var i Nigeria. Jeg boede dernede i mit første, tredje og femte leveår, for mine forældre var skiftevis hjemme i Danmark og ude i Afrika i et år ad gangen. Det sidste halve år af mine forældres missionærtid, foregik i Ethiopien - men den nat revolutionen brød ud, måtte de flygte over hals og hoved ud af landet, med min lillesøster Miriam og mig.

Jeg og Miriam er begge født i Afrika, med to års mellemrum.
Billedet til højre viser mig og mine forældre dengang. Det er et af de meget få billeder jeg har af min far uden skæg. Det gør ham til en helt anden person.

Mor, far og Koppemanden i Afrika
Jakob bliver født Jeg er født på Jos Evangelical Hospital, og der er ikke noget at rafle om med hensyn til om jeg skulle være adopteret, for fødselsbilledet viser klart at navlestrengen sidder der endnu.
Første gang jeg så min far blev jeg åbenbart ret overrasket! : ) Jakob bliver overrasket over at møde sin far
Tre bibelske figurer Vi havde en havedreng i Afrika som hed Isak. Isaks far hed Abraham, og her er jeg sammen med dem begge.

Så hvis du har været nysgerrig efter at se hvordan Abraham, Isak og Jakob ser ud, så er de her:

Her leger jeg med nogle af mine legekammerater. Jeg havde meget få hvide legekammerater dernede. De få der var, var andre missionærbørn. Blandt andet legede jeg en overgang med en dreng, Jakob Harslund, som jeg senere kom på efterskole med. De afrikanske legekammerater jeg kan huske navnene på, er Joy og Mohammadu. Leg i legehuset
Sådan kan man også bæres rundt Her er et billede af mig på min barnepiges ryg. Det er et trygt sted at være, og man kan følge med i alt hvad der sker i verden omkring en. På den måde lærer afrikanske børn tidligere end danske hvordan de praktiske dagligdags gøremål ordnes, ved at følge med over mors skulder.

Konfirmationsturen

Efter min konfirmation, skulle min far en tur til Nigeria igen. Han spurgte om jeg ville med ned og se hvor jeg var født.
Det var en enestående chance. Halvdelen af pengene til rejsen kom fra min konfirmation, og den anden halvdel tjente jeg ved at lave en serie radioindslag til DR's Børneradio (et job min far fik sat i stand).

Så kom jeg ned og møde mange af de mennesker jeg ellers kun kunne huske gennem fotos:

Tre bibelske figurer Jeg kom blandt andet ned og Møde Isak og Abraham igen. Lidt utroligt at Abraham stadig levede.
Da jeg tog fra Afrika som lille, fik jeg en afrikansk trøje af Joy. Den var identisk med een han havde.

Nu mødte jeg Joy igen, og jeg havde taget en Herning T-shirt med til ham, så vi igen kunne være "tvillingebrødre".

Jakob og Joy i en majsmark
Jeg bliver tilbudt oliestegte kæmpegræshopper Mens vi var dernede besøgte vi en missionærfamilie. Deres børn var ude og fange kæmpegræshopper med nogle lokale drenge.
Græshopperne fangede man, og trak benene af dem, for så kunne man have en hel bunke liggende i en fold i sin T-shirt uden de hoppede væk.
Når man havde nok, så blev de stegt over et lille bål i en konservesdåse med lidt olie og salt.

Klik på billedet for at se et nærbillede af mig med en græshoppe i munden.


Tilbage - Programmering - Tegneserier - Tegninger - Sjov - Baggrundsbilleder - Jakob - Forsiden - send mail til mig